400 medarbetare från Jämtkraft ska tillsammans inviga bygget av Östersunds Solpark. När parken står färdig har 10 000 solpaneler monterats ihop som ska ge andelsägarna förnybar energi.
- Det känns kul att engagera alla medarebetare i projektet här plats, säger Caroline Hildahl projektledare för Östersund Solpark.
Den 26 september samlas de anställda vid Jämtkraft under en medarbetardag för att tillsammans börja montera solpaneler i Östersunds Solpark.
— Att vi inleder bygget gemensamt är en kraftsamling för att framtidssäkra Jämtkraft, Jämtland och klimatet. På Jämtkraft har vi förmånen och ansvaret som ledande i energiomställningen att ”jobba för klimatet”. Just den här dagen får vi alla på Jämtkraft handgripligen vara med och bygga det hållbara samhället, lära oss om solenergi och känna oss stolta att vara jämtkraftare, säger Erik Brandsma, vd Jämtkraft.
En andelsägd solcellsanläggning är ett nytt sätt att göra den förnybara energiproduktionen tillgänglig för fler människor.
— En omställning av samhället kräver bred uppslutning, och då måste människor få känna sig delaktiga. Den här solparken ger oss möjlighet till det. Dels genom att erbjuda privatpersoner att själva äga sin energiproduktion, men också att alla på Jämtkraft samlas här under den här medarbetardagen och faktiskt bygger framtidens energi. Det ser jag mycket fram emot, säger Kristina Ingebrand, vid Ekonom & Finans på Jämtkraft.
Solparken på sex hektar blir Östersunds första med en effekt på 3 MW och cirka 10 000 paneler. Den byggs mellan Jämtkraft Arena och E14 i Östersund. Hela bygget sköts och kvalitetssäkras av företaget Solkompaniet.
I december ska hela parken stå klar och börja leverera ström till de som tecknat andelar.