Gnosjöandans Näringsliv med 230 företag väljer Bixia som elpartner

Bild: Bixia.

Gnosjöandans Näringsliv, en ideell förening med 230 företag, får genom ett avtal med elbolaget Bixia skräddarsydda och förmånliga elavtal. Medlemmarna ges möjlighet att bli flexleverantörer av el och bidra till den gröna omställningen i regionen, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Med Bixias produktportfölj, som är anpassad efter den nya elmarknadens villkor, erbjuds Gnosjöandans Näringsliv skräddarsydda lösningar för respektive verksamheter där flexibilitetstjänster, batteriintegration och solcellslösningar kan skapa ytterligare värden för medlemmarna.

Avtalet innebär att medlemmarna erbjuds två olika typer av avtal. De får tillgång till ett rörligt avtal där priset fluktuerar över tid samt en diskretionärt förvaltad portfölj, vars syfte är att skapa ett fördelaktigt, stabilt och förutsägbart pris. Det nya avtalet erbjuder inte enbart förmånliga elpriser för företagen. Här erbjuds även ett personalerbjudande med förmånlig rabatt för de som är verksamma inom de 230 företagen.

Den fysiska leveransen av el börjar gälla i april 2025, men redan nu har det strategiska arbetet på Bixia påbörjats med att bygga upp en gynnsam portfölj och handla in fördelaktiga elterminer inför kommande leveransår, för att säkra upp elpriserna.

Bixia är sedan ett par år tillbaka en aktiv aktör på flexmarknaden och kan därigenom erbjuda sina kunder att bli flexleverantörer av el. Företag som förbrukar mycket energi kan många gånger dra ner sin elförbrukning under kortare perioder utan att det påverkar kvalitet eller produktionstakt.