Solaredge ger nya möjligheter för utmanande förhållanden

unsplash

Det ökade intresset för solpaneler märks i såväl Sverige som utomlands. Med klimatförändringar, växande medvetenhet om miljöfrågor och ökade elpriser har solenergi blivit ett alltmer populärt alternativ för att producera ren och hållbar energi. Något som Solaredge och dess samarbetspartner Wettersol tagit vara på, genom att erbjuda lösningar som ska förse människor med högkvalitativa solpaneler och effektiva solenergisystem.

 

Solaredge växelriktare – en unik lösning för solenergi

Solaredge är ett globalt teknikföretag som specialiserar sig på smarta energilösningar som solcellspaneler, lagring och övervakning av energigenerering. Företaget är idag den största leverantören av växelriktare i Sverige. Bland annat är Solaredge växelriktare kända för sitt unika koncept, där solpaneler kan passas till mer utmanande förhållanden. Detta eftersom deras patenterade teknik möjliggör individuell övervakning och styrning av varje solpanel i systemet.

 

Tekniken ökar både den enskilda panelens och systemets totala energiproduktion, medan effektivitetsförlusterna som kan uppstå vid skuggning, smuts eller defekta solpaneler minskas. Systemets app ger även möjlighet att kontrollera växelriktaren samt tillgång till övervakning av elproduktion i realtid och dess prestation över tid. Dessutom blir det enklare att ta vara på solljuset genom att fånga det från olika väderstreck. Alla ytor av taket kan nämligen fyllas utan några energiförluster, oavsett vilket typ av tak som solpanelerna monteras på.

 

Solaredge växelriktare skapar även en säkrare anläggning eftersom anläggningens spänning minskar när den stängs av. Detta till skillnad mot andra solcellssanläggningar som sitter med högspänning trots att den är avstängd. Något som bidrar till en ökad säkerhet oavsett om det rör sig om reparationer, eller att man vistas på taket där solpanelerna är installerade.

 

Wettersols erfarenhet och kompetens stärker samarbetet

Wettersol har stor erfarenhet av solenergibranschen och har alltid varit steget före när det gäller att arbeta med innovativa lösningar. Att Wettersol valt att samarbeta med Solaredge är en bekräftelse på förtroendet för företagets system och teknologi. Företagets starka kompetens, kombinerat med erfarenheten inom solenergiområdet, innebär att de har förstått vikten av att arbeta med de bästa produkterna på marknaden.

 

Fördelar med samarbetet

När man väljer att investera i solpaneler och energisystem är det viktigt att hitta en partner som kan erbjuda både teknisk expertis och högkvalitativa produkter som håller över tid. Då Wettersol dessutom genomgått samtliga nödvändiga utbildningar för att tillhandahålla produkterna från Solaredge kan företaget, tack vare sin kunskap, ge köpare rekommendationer kring mer anpassade installationer med Solaredge växelriktare. Något som innebär en rad fördelar för konsumenter att dra nytta av.

 

Dels optimeras energiproduktionen jämfört med mer traditionella lösningar, vilket kan resultera i större besparingar på energikostnader. Dels kan systemet även bidra till en längre livslängd där den individuella prestandan från varje panel över tid inte påverkar effekten på hela anläggningen. Men tack vare ett långt samarbete kan konsumenter ta del av professionell rådgivning och support genom hela processen – från planering och installation till drift och underhåll. Dessutom är samtliga tekniker certifierade vilket garanterar att installationen av solenergisystemet sker på bästa möjliga sätt.

 

Sammanfattning

Samarbetet mellan Wettersol och Solaredge kombinerar unika system och lång erfarenhet inom solenergibranschen. Tillsammans erbjuder de högkvalitativa, effektiva lösningar för den som vill investera i solenergi.