Rekordkvartal för El av Sol

Foto: El av Sol

Det svenska solcellsföretaget El av Sol rapporterar stark tillväxt under räkenskapsåret 2022, med hela 272 procent ökning av omsättningen går bolaget från förlust till vinst. Den kraftiga tillväxten tillskrivs det fortsatt ökade intresset för solcellsinstallationer i Sverige. Enbart under första kvartalet i år har antalet nya solcellsanslutningar ökat med hela 160 procent jämfört med i fjol.

Under 2022 passerade El av Sol en milstolpe för el producerad genom deras solcellsanläggningar, vilket resulterade i ett rekordår sett till tillväxt. Redan för i år så kan bolaget se en orderingång på över 55 mkr. Detta beror dels på det ökade intresset för solceller i Sverige – med hela 23 200 nya anläggningar runt om i landet under årets första kvartal. Sedan starten 2015 har företagets egna anläggningar producerat över 100 GWh, vilket motsvarar det årliga energibehovet för över 4 miljoner hushåll. Det placerar El av Sol högt upp på listan bland de aktörer som genererar mest solenergi i landet.

“Vi befinner oss nu i en tillväxtfas och ser hur siffrorna vänt till en lönsam nivå vilket är oerhört kul”, säger Markus Thulin, vd på El av Sol.

Företagets resultat påverkades negativt under pandemin, som innebar ett flertal avstannade projekt. El av Sol har nu vänt siffrorna till svarta och återgått till en lönsam nivå med stor tillväxt, bland kunderna har man sett en ökning inom industrisegmentet och bland fastighetsägare. Under året har bolaget genomfört flera större projekt runtom i landet, den största satsningen har varit en solanläggning som byggts tillsammans med Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB). 

Källa: Svensk Solenergi