Svensk solcellsrådgivare etablerar sig i Storbritannien

Foto: Pexels

Den fristående solcellsrådgivaren Hitta-Solceller.se sprider sitt koncept internationellt. Nu startar det svenska bolaget verksamhet i Storbritannien under namnet Solar-Sherpa.co.uk.

I Sverige har Hitta-Solceller.se hjälpt tusentals fastighetsägare att hitta rätt i solcellsdjungeln och finna rätt installatör av solceller med en rad guider och tjänster som är gratis för användaren. Företaget har nu bestämt sig för att sprida sin rådgivningsverksamhet utomlands, med start i Storbritannien.

–Den brittiska marknaden är väldigt lik den svenska. Båda har under senare år känt av en så snabbt ökad efterfrågan från bostadsägare att installera solceller att de seriösa installatörerna inte har kunnat ta hand om alla kunder. Då fylls luckorna av mindre nogräknade aktörer och många blir besvikna, vilket på sikt skadar både enskilda bolagsägare och hela den gröna omställningen, Gustav Haag, VD för Hitta-Solceller.se.

Sajten Solar-Sherpa.co.uk håller nu på att byggas upp och lanseras inom kort. Redan nu planerar bolaget att starta upp sin verksamhet på fler marknader.

–I första hand siktar vi på marknader som är lika den svenska så att den expertis vi har byggt upp kommer till användning. Sedan är ju språket en utmaning så det är troligt att vi betar av några engelskspråkiga marknader till när vi ändå är igång, säger Gustav Hagg, som just nu är i London för att få de sista detaljerna på plats inför den brittiska lanseringen.