Linghems SK solcellsprojekt

Linghem SK i Östergötland tar miljöarbetet på allvar och genererar egen energi från solcellsanläggning, med hjälp av Energiinitiativet. Foto: Rexel

Linghems SK i Östergötland har tagit ett steg mot energieffektivitet genom att installera en solcellsanläggning. Denna miljövänliga åtgärd har inte bara förändrat föreningens energiförsörjning, utan också bidragit till en ökad hållbarhet och energieffektivitet.

Med hjälp av Rexel, en pålitlig partner inom energilösningar, har Linghems SK kunnat implementera en solcellsanläggning som genererar ren, förnybar energi och samtidigt resulterar i betydande kostnadsbesparingar. Anläggningen förväntas årligen spara 42 670 kWh energi och minska koldioxidutsläppen med 554 kg. Denna reduktion av koldioxidavtrycket visar tydligt föreningens engagemang för en mer hållbar och miljövänlig framtid.

Samarbetet mellan Linghems SK, Svenska Fotbollförbundet och Rexel är ett exempel på hur samverkan och innovation kan driva positiv förändring. Genom att prioritera energieffektivisering och hållbara energilösningar strävar man inte bara efter att minska kostnader och öka effektiviteten, utan också att öka medvetenheten om vikten av att ta ansvar för vår planet och dess resurser. Detta initiativ öppnar dörrar för fler föreningar att dra nytta av liknande lösningar och bidrar därmed till en ljusare och mer hållbar framtid för alla.