Storsatsning på Elmia Solar 2025 - Nya utställare och omfattande scenprogram

Foto: Possessed Photography / Unsplash

Efter en framgångsrik premiär 2024 återvänder Elmia Solar 2025, och denna gång utvidgar vi den specialiserade mässan med ett ännu större utbud av innehåll och utställare samt ett omfattande scenprogram.

Med utgångspunkt i de positiva erfarenheterna och den lyckade matchningen mellan utställare och besökare under den första mässan, höjer vi ambitionsnivån inför Elmia Solar den 4–6 februari 2025.

- Inför den kommande mässan vill vi ytterligare lyfta fram bredden av produktområden och tjänster som mässan erbjuder. Här kommer att finnas solpaneler och elbilsladdare, samt tjänster som är avgörande för att utveckla vårt elnät, energitjänster och batterilösningar, säger Elin Rickardsson, mässansvarig för Elmia Solar.

Nya samarbeten och internationell dimension I kölvattnet av Elmia Solar 2024 har nyfikenheten ökat och dragit till sig fler aktörer till mässan 2025. För att möta besökarnas behov av information och expertis kommer mässan att omfatta två scener. Tillsammans med mässpartners kommer ett kunskapsintensivt program att utformas. Ett exempel är samarbetet med Glava Energy Center.

- Som innovationskluster engagerar vi oss i branschens utveckling, och för oss är Elmia Solar en självklar del av detta. Vi ser stora möjligheter för våra medlemmar på denna mötesplats för innovatörer och branschaktörer. Genom vår närvaro vill vi, tillsammans med övriga aktörer, bidra till utvecklingen av ett smart, förnybart och hållbart energisystem, säger Magnus Nilsson, vd på Glava Energy Center.

Mässan 2025 kommer att ha en starkare internationell närvaro med fler utländska utställare och partners för att stärka förankringen i branschen. En ny partner är norska Solenergiklyngen, Norges motsvarighet till Svensk Solenergi, som blir en fortsatt viktig samarbetspartner för Elmia Solar.

- Vi deltar som samarbetspartner. Tillsammans med våra medlemmar och andra intressenter kommer vi att stödja och utveckla Elmia som mässa och förstärka viktiga områden inom branschen. Med erfarenheterna från den första mässan ser vi fram emot Elmia Solar 2025, säger Anna Werner, vd för Svensk Solenergi.

Med flera utställare redan bokade och diskussioner om scenprogrammet i full gång, arbetar vi aktivt för att stärka Elmia Solars position som Norra Europas gemensamma mötesplats och en central aktör för branschens alla aktörer.