Magnus Berg Johansen blir ny VD för Solgrid

Foto: Markus Spiske / Unsplash

Solgrid meddelar att Magnus Berg Johansen tillträder som VD för Solgrid. Johansen, med en gedigen erfarenhet inom förnybar energi, kommer närmast från en position som EVP på Emergy.

Erfarenhet inom förnybar energi

Johansen har nästan 10 års erfarenhet inom förnybar energi och har särskilt fokuserat på utveckling av vind- och solkraftsprojekt. Han har tidigare haft ledande positioner på Scatec, där han bidrog till utvecklingen av en solkraftsportfölj på 350 MW i Ukraina, samt på den nederländska utvecklingsbanken FMO, där han arbetade med stora energiprojekt i Afrika. Johansens internationella erfarenhet har gett honom en djup förståelse för branschens utmaningar och möjligheter, vilket kommer att stödja Solgrids fortsatta expansion inom solkraft i Norden.

- Jag ser fram emot att bygga vidare på den starka grund som redan finns på Solgrid och utveckla företaget framåt. Vi är pionjärer inom markmonterad solkraft i Norden och har en unik möjlighet att forma en hållbar framtid för regionen, säger Johansen.

Framtidsvisioner för Solgrid

Johansen betonar vikten av att Norden avancerar inom landbaserad solkraft. Trots att regionen ofta är ledande inom andra områden, ligger vi efter när det gäller solkraftsutveckling. Solgrid ska fortsätta spela en drivande och ledande roll inom markmonterad solkraft i Norden.

- Jag är övertygad om att Solgrid har en ljus framtid. Med vår starka position kommer vi att fortsätta sträva mot vår vision att bidra till den nordiska energiomställningen, avslutar Johansen.