Utökad internationell närvaro på Elmia Solar 2025

Pressbild: Elmia AB

Elmia Solar är tillbaka 2025, denna gång med en större skala och ett bredare utbud av innehåll och utställare, samt ett omfattande scenprogram.

Byggt på de positiva erfarenheterna och den framgångsrika matchningen mellan utställare och besökare vid den första mässan, har ambitionsnivån höjts inför Elmia Solar den 4–6 februari 2025.

– Inför den kommande mässan vill vi lyfta fram det breda utbudet av produkter och tjänster som finns. Här kommer du att hitta allt från solpaneler och elbilsladdare till tjänster som utvecklar vårt elnät, olika energitjänster och batterilösningar, säger Elin Rickardsson, ansvarig för Elmia Solar.

Nya samarbeten och internationell expansion

Den positiva responsen från Elmia Solar 2024 har väckt intresse och lockat fler aktörer till 2025 års mässa. För att möta efterfrågan på information och expertis kommer mässan att ha två scener med ett kunskapsintensivt program i samarbete med olika partners, såsom Glava Energy Center.

– Som innovationskluster bidrar vi till branschens utveckling, och Elmia Solar är ett naturligt val för oss. Vi ser stora möjligheter för våra medlemmar att delta i denna mötesplats för innovatörer och branschaktörer, och genom vår närvaro vill vi bidra till utvecklingen av ett smart, förnybart och hållbart energisystem, säger Magnus Nilsson, vd för Glava Energy Center.

År 2025 kommer mässan att få en starkare internationell prägel med fler utländska utställare och partners som fördjupar kopplingen till branschen. En ny partner är norska Solenergiklyngen, Norges motsvarighet till Svensk Solenergi – en viktig samarbetspartner för Elmia Solar.

– Vi är stolta över att vara en partner. Tillsammans med våra medlemmar och andra intressenter bidrar vi till utvecklingen av mässan och till förstärkningen av viktiga områden inom branschen. Vi ser fram emot Elmia Solar 2025, säger Anna Werner, vd för Svensk Solenergi.