Solar Region Skåne flyttar sitt verksamhetskanlsi

Rosa Özgen Pressbild: Sustainable Business Hub

I dag flyttar Solar Region Skåne sitt verksamhetskansli från Ideon Science Park i Lund till Sustainable Business Hub i Malmö. Detta innebär även att Rosa Özgen Sundin, verksamhetsledare för Solar Region Skåne, kommer att ha sin arbetsplats på Sustainable Business Hubs kontor i Malmö.

De två organisationerna förstärker därmed det goda samarbete de haft under flera år. De arbetar bland annat tillsammans i projektet PV4All, där de har anordnat gemensamma workshops och seminarier om solenergi.

– Med Solar Region Skånes kompetens inom solenergi och vår erfarenhet inom hållbar energi, cirkulär resursförvaltning och klimatanpassning kompletterar vi varandra på ett utmärkt sätt. Genom gemensamma projekt och evenemang får vi större genomslagskraft och kan driva utvecklingen framåt inom områden som energiflexibilitet, resilient industri och ökad självförsörjning av energi i Skåne, säger Malin Friis, ordförande för Sustainable Business Hub.
 

b

– Genom att överta kanslifunktionen för Solar Region Skåne tar vi inom Sustainable Business Hub ett första strategiskt steg mot att skapa en ny paraplyorganisation som effektivt kan hantera kanslifunktioner för flera ideella föreningar. Med våra båda organisationers kompetenta team och aktiviteter kommer vi att öka värdet för våra medlemmar och tillsammans bli en starkare aktör inom energi, säger Anita Sindberg, VD för Sustainable Business Hub.

Styrelsen för Solar Region Skåne är mycket nöjd med beslutet och ser fram emot ett givande samarbete. Föreningens ordförande Johan Envall och vice ordförande Anders Eriksson Modin sammanfattar:

– Sustainable Business Hub är en attraktiv samarbetspartner för vår förening. Här finner vi relevanta aktiviteter och gedigen projekterfarenhet med ett strategiskt och långsiktigt fokus på energi och hållbarhet. Vi ser fram emot att bidra med vår djupa kunskap och erfarenhet inom solenergi, vårt omfattande nätverk av solintressenter samt vår triple-helix-ansats för att gemensamt främja en positiv utveckling i södra Sverige.

Anita Sindberg kommer att erbjudas en plats som adjungerande styrelseledamot i Solar Region Skånes styrelse.