Soltech Installerar 2 MW Solcellslösning på Nobias Fabrik

Pressbild: Soltech Energy

Soltech har nu projekterat, installerat och driftsatt en solcellsanläggning på 2 MW på Nobias nya fabrik i Jönköping. Denna takplacerade anläggning täcker en yta på nästan 10 000 kvadratmeter och förväntas, utöver att producera el, minska koldioxidutsläppen med 217 000 kg per år.

Soltech Energy Solutions är en del av Soltechkoncernen och fokuserar på avancerade energisystem, energilagring och storskaliga solenergilösningar. Företaget har länge utvecklat solenergilösningar för kommersiella fastigheter, såsom stora logistik- och lagerbyggnader. Den nyligen installerade solcellsanläggningen för Nobia beräknas årligen generera över 1,7 miljoner kWh grön el.

– Vi är glada att ha driftsatt en stor taksolcellsanläggning för Nobia, som har höga ambitioner inom hållbarhet. Det är fantastiskt att vi fått förtroendet att skapa en solenergilösning för deras nya fabrik. Anläggningen kommer att producera betydande mängder el till verksamheten och hjälpa fastigheten att uppfylla framtida EU-krav på solceller för kommersiella byggnader, säger Christoffer Caesar, vd på Soltech Energy Solutions.

– Klimatkrisen är en av vår tids mest pressande utmaningar. Vår målsättning är att vara ledande inom hållbarhet och design i köksbranschen. Vi satsar på en grön omställning, bland annat genom att bygga Europas mest moderna och automatiserade köksfabrik här i Jönköping – en fabrik som kommer att vara central i vår omställning. Genom att använda egen förnybar energi kan vi certifiera byggnaden enligt BREEAM Excellent och minimera klimatavtrycket för de kök vi erbjuder våra kunder, säger Anna Hamnö Wickman, hållbarhetsdirektör på Nobia.