Elteknikföretaget Provektor Sweden AB förvärvas av Soltech

Provektors VD Kenneth Johansson och Soltechs VD Stefan Ölander.

Soltech Energy Sweden AB (publ) har tecknat avtal om förvärv av 100% av aktierna i Provektor Sweden AB. Provektor grundades 1949 och är Skaraborgs största privatägda elteknikföretag och har sitt huvudkontor i Skara. Bolaget har 130 anställda och omsatte 147 MSEK under 2020 med ett positivt rörelseresultat. Provektor är Soltechs största förvärv hittills och helt i linje med koncernens strategi att tillföra djup kompetens inom elektrifiering som en avgörande faktor för att vara den främsta partnern inom solenergi och ladd och lagringsinfrastruktur.

Provektor är Soltechs första förvärv inom elteknikbranschen och bolaget kommer att få en central roll i Soltechs offensiva tillväxtstrategi med förvärv inom sol-, tak-, fasadoch elteknikbranscherna. Dessa olika bolags spetskompetens och givna roll inom solenergi bygger en stark koncern för kundernas och aktieägarnas bästa.

Förvärvslikviden för 100% av aktierna uppgår till 53 MSEK. Förvärvet av Provektor finansieras helt ur egen kassa och med nyemitterade Soltech aktier.

  – Provektor tillför kompetens och affärsmöjligheter till Soltech som vi till viss del saknat. Jag ser detta förvärv som en milstolpe och är glad över att Provektors ägare valde att sälja till oss. Deras företagskultur präglas av kompetens och entreprenörskap som är en perfekt match med Soltech, säger Soltechs VD Stefan Ölander

 – Soltech känns som en perfekt ägare eftersom de flesta kunder numera efterfrågar solenergi. För att Provektor fortsatt ska kunna vara den ledande aktören i vår region måste vi tillföra solenergi i vårt erbjudande och nu kommer det bli mycket lättare då vi ingår i Soltech, Provektors VD Kenneth Johansson